Open Forum

 View Only
  • 1.  GP Web client stuck on "Dynamics GP" logo after login

    TOP CONTRIBUTOR
    Posted Apr 24, 2017 08:40 PM
    GP2016, latest service pack, latest hotfix for web client downloaded direct from microsoft.

    Did a repair of everything, I even deleted the GPConfiguration database, and did another repair to re-create the DB.   Did a repair on the GP client, made sure web client option is installed as part of the GP client. 

    When I login to GP this is all I get.   No GP login screen, no access denied, nothing.  Event viewers are all clean, Dynamics log, app log, system log, security log, etc...  

    Any ideas why the web client is not launching here?  I should be getting a GP login screen ,  not just the Dynamics Gp logo! :)

    ------------------------------
    Rob Klaproth
    Sr. Dynamics GP Consultant
    Armanino
    San Diego CA
    ------------------------------


  • 2.  RE: GP Web client stuck on "Dynamics GP" logo after login

    GPUG ALL STAR
    Posted Apr 25, 2017 09:16 AM
    Edited by Beat Bucher Apr 25, 2017 09:16 AM
    Hi Rob,
    No offense here... but your network login shows "usnet\administrator"... is that on purpose or the real login you're using... ? just noticing.
    What browser are you using ? have you tried Chrome or Edge as an alternative ? I had had some issues with IE 11 in the beginning.
    Check your "compatibility view" mode in IE settings..

    ------------------------------
    Beat Bucher
    Business Analyst, Dynamics GP MVP
    Ultra-Electronics Forensic Technology Inc.
    Montreal QC/Canada
    +1-514-489-4267
    @GP_Beat http://dyngpbeat.wordpress.com/
    Montreal QC GPUG Chapter Leader
    GP2013R2 / MR2012 CU14
    ------------------------------



  • 3.  RE: GP Web client stuck on "Dynamics GP" logo after login

    TOP CONTRIBUTOR
    Posted Apr 25, 2017 01:23 PM
    Hi Beat,

    Yes I am logged in with the domain admin account, it's a pretty small shop and that's how they wanted to set everything up with the domain admin. :)

    We have now tried other, non-admin accounts, and it has the same issue. ;)

    I have tried both Firefox and IE, i will try the compatibility mode and let you know.  My suspicion is the issue lies somewhere in the connection back to the installed GP client on the server, as that seems to be where the process is breaking down.

    ------------------------------
    Rob Klaproth
    Sr. Dynamics GP Consultant
    Armanino
    San Diego CA
    ------------------------------



  • 4.  RE: GP Web client stuck on "Dynamics GP" logo after login

    SILVER CONTRIBUTOR
    Posted Apr 26, 2017 08:26 AM
    If you log directly into the server and browse via Localhost, or from the IIS Admin console, is it the same issue?

    ------------------------------
    Beth Burrell
    CRM Customer Success Coach
    Tribridge
    Tampa FL
    ------------------------------



  • 5.  RE: GP Web client stuck on "Dynamics GP" logo after login

    GPUG ALL STAR
    Posted Apr 26, 2017 09:19 AM

    Hi Rob,
    I was going to ask the same question as Beth.. I usually start to test directly on the server if the WEB service is up & running properly, the login should work from there too. If it doesn't work on the server where GP web services are installed, then there is something wrong and should be investigated first.
    If the client login works on the server side, then the remote from a workstation might be issues with internal network ports or trafic blocking, or authentication issues.



    ------------------------------
    Beat Bucher
    Business Analyst, Dynamics GP MVP
    Ultra-Electronics Forensic Technology Inc.
    Montreal QC/Canada
    +1-514-489-4267
    @GP_Beat http://dyngpbeat.wordpress.com/
    Montreal QC GPUG Chapter Leader
    GP2013R2 / MR2012 CU14
    ------------------------------



  • 6.  RE: GP Web client stuck on "Dynamics GP" logo after login

    Posted Apr 26, 2017 06:01 PM
    What Beat & Beth are most likely leading to is that there is something wrong with the certificate authentication.
    I had a lot of challenges with this in the last web client implementation. As soon as we ironed out our certificate issues, that hanging screen went away.

    ------------------------------
    Brian Connell
    Dynamic Solutions Group
    Mission viejo CA
    ------------------------------



If you've found this thread useful, dive deeper into User Group community content by role