Open Forum

Expand all | Collapse all

Fixed Asset GL Posting Invalid

  • 1.  Fixed Asset GL Posting Invalid

    Posted 15 days ago
    We mass updated our Depreciation Method across all assets moving to Straight-Line Rem Life. Two Assets with $0 value were also incidentally switched, (Previously no depreciation). We ran Depreciation for the month, but upon trying to post the Fixed Asset GL to the Financial side noticed the 2 below pieces preventing us from posting.

    We tried adding accounts to the blank cells to no avail. How can we correct this to post depreciation?

    ------------------------------
    Tony Evers
    Staff Accountant
    WOW Logistics Company
    Neenah WI
    ------------------------------
    Conference-GPUG_200x200


  • 2.  RE: Fixed Asset GL Posting Invalid

    Posted 15 days ago
    Scratch that, I found a similar issue in a previous post and was able to do a work around by using restrictions to save separate batches for the 2 assets, to allow me to create a batch that excluded them.

    ------------------------------
    Tony Evers
    Staff Accountant
    WOW Logistics Company
    Neenah WI
    ------------------------------

    Conference-GPUG_200x200


  • 3.  RE: Fixed Asset GL Posting Invalid

    Posted 15 days ago
    There is a script that you can run to fix this issue. You will find it here: https://www.erpsoftwareblog.com/2015/06/fixed-assets-additions-no-accounts-gl-posting-faadd/

    I have run this many times for clients and it always works.

    Thanks,

    ------------------------------
    Diane Hays, CPA, MBA
    Senior Consultant
    Alta Vista Technology LLC
    Chippewa Falls WI
    ------------------------------

    Conference-GPUG_200x200


  • 4.  RE: Fixed Asset GL Posting Invalid

    GPUG ALL STAR
    Posted 14 days ago
    Hi @Tony Evers

    The posting accounts are added to the entry from this place Financial>Cards>​Fixed Assets>Accounts.

    Once you add an asset to an Account Group the accounts get stored here and will pull from nowhere else.

    If you have missing account numbers it is likely due to a missing account somewhere on that form, and from your shot the missing account is likely the "Clearing" account number.  For the two FAADD's above it would have pulled the "Asset Cost" account and the "Clearing" Account.



    ------------------------------

    ------------------------------

    Conference-GPUG_200x200


If you've found this thread useful, dive deeper into User Group community content by role