Open Forum

Expand all | Collapse all

Single user is getting Error Unable to send the Attachements

  • 1.  Single user is getting Error Unable to send the Attachements

    Posted 7 days ago
    ​We are on GP2015R2, and one of our purchasing agents is getting this error when trying to email a purchase order.   It's happening with different vendors, so it's not specific to that.  When I look through her setup it all looks correct.   She had windows updates done on her computer on Tuesday, so we are thinking something with the update changed things?   We've had this setup for at least a year, and it was working for her earlier in the week. Our other purchase agent is able to email POs just fine today.   Anyone have any ideas???!   Nothing else has changed with this computer, but the Windows updates!!  Please help?  It's ordering day today!!
    error while emailing POs

    ------------------------------
    Laura Grewe
    IT-Application Analyst
    Lakewood Health System
    Staples MN
    ------------------------------


  • 2.  RE: Single user is getting Error Unable to send the Attachements

    GPUG ALL STAR
    Posted 7 days ago
    Hello Laura.
    It sounds like you have this already figured out by mentioning the possibility of this being because of the Windows updated earlier this week.
    I would check the software you are using on other workstations, maybe Adobe, and see that her updated workstation is using the same programs.
    You are almost there.
    Steve

    ------------------------------
    Steve Burney
    Senior Systems Architect
    Nissan Trading Corporation, Americas
    Lebanon, TN United States
    steve.burney@us.nitco.co

    Chairman, Nashville (TN) GPUG Chapter
    GPUG Ruby Award 2018
    GPUG All Star 2017
    Twitter @SteveBurney

    GP2016 R2
    MRCU14
    ------------------------------



  • 3.  RE: Single user is getting Error Unable to send the Attachements

    Posted 7 days ago
    ​I'm not there because I don't have a fix.  I just think Windows updates is the cause.  I need a solution, and I can't find anything doing an internet search.  Our windows updates are pushed out via group policies on our network, so even if I back them out today, it would update again tomorrow, so that is not a fix.

    ------------------------------
    Laura Grewe
    IT-Application Analyst
    Lakewood Health System
    Staples MN
    ------------------------------



  • 4.  RE: Single user is getting Error Unable to send the Attachements

    TOP CONTRIBUTOR
    Posted 6 days ago
    There is a known bug for users of Office 365 in that GP relies on a version of VBA to connect to Office that Office hasn't supported since October of 2018.  We were very quick to find the bug because of our update policy and we have since had to put a halt to all Office 365 updates for anyone using GP.  We've asked the GP team to address the issue and I would encourage you to go through your VAR and do the same since Microsoft Connect is down.  If you want more detail on the issue, here's a link:  https://community.dynamics.com/gp/b/dynamicsgp/archive/2019/03/05/dynamics-gp-and-vba-future-considerations

    The issue appears with ALL versions of GP because the problem is in Office 365.

    ------------------------------
    Blair Christensen
    Database Administrator
    Oppenheimer Companies, Inc.
    Boise ID
    ------------------------------



  • 5.  RE: Single user is getting Error Unable to send the Attachements

    Posted 6 days ago
    ​Thank you for that information, which will be useful in the future.  But right now our technical team is slow at getting that software pushed out to all users.  In fact, the two purchasing agent computers are still running Windows 7, and Office 2010.

    ------------------------------
    Laura Grewe
    IT-Application Analyst
    Lakewood Health System
    Staples MN
    ------------------------------



  • 6.  RE: Single user is getting Error Unable to send the Attachements

    TOP CONTRIBUTOR
    Posted 2 days ago
      |   view attached
    ​Hi Laura,
    Were you able to get this fixed?  Are you sending these with PDF's?  There was an update from Adobe about that time and it is causing issues.  there are some registry changes that need to be made.  I've attached another document that talks about that.
    Hope this helps.
    Barb

    ------------------------------
    Barb Schroth
    Senior Associate
    RSM
    Minneapolis MN
    ------------------------------

    Attachment(s)



If you've found this thread useful, dive deeper into User Group community content by role